Carregant ...

2016

Oriol Segon

L’evidència suggerida

He anat a l’espai on batega el cor la festa i n’he tornat amb imatges.
Si m’hi acompanyes et donaré sols un consell: que tractis de desaprendre, que t’aproximis a la mirada del nen abans del saber,
a l’evidència prèvia a les paraules.

Sí, hi ha joc. Sí, hi ha alegria. Sí, hi ha plor.
Hi ha tantes experiències que volen ser enteses i a aquestes alçades, les dels adults, ja sabem
que la millor manera d’entendre-les és llançar-se al misteri de viure-les i tornar-ne sense noms i plens de vida, potser amb Santa Tecla als ulls.

Oriol Segon

Oriol Segon va néixer a Manresa (Barcelona) el 1981. Va estudiar fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) i ha participat en diferents tallers de fotografia documental impartits per Antoine d’Agata (Magnum Photos), Franco Pagetti (VII agency), José Manuel Navia (Agence Vu), Ariana Rinaldo (OjodePez) o Darcy Padilla, entre altres.

El seu assaig fotogràfic Young Patriots ha rebut els premis Spot Light Award (Festivalle della fotografia Etica a Lodi, Italia, el 2014) i l’Exposure Award 2014 (See Me Gallery de Nova York, entregat a ‘le Louvre’ de París, el 2015).

Young Patriots ha estat exposat, entre altres, al festival DOCfield (Barcelona, 2014), al Backlight Festival (Tampere, Findlàndia, 2014), al Festival de fotografia emergent PA-TA-TA (Granada, 2014), a l’Encontros da Imagem Festival (Braga, Portugal 2014), al Festivalle della Fotografia Etica (Lodi, Itàlia, 2014), al Kolga Photo Festival (Tbilisi i Batumi, Georgia, 2015) a la Kursala (Cádiz, 2014) i al Konvent.0 (Cal Rosal, Berguedà, 2014). Oriol Segon també ha realitzat altres exposicions internacionals a Xipre i Turquia.

Ha publicat els seus assaigs a CNN (EUA), al D la Repubblica (Italia), WU Magazine (Itàlia), Cicero Magazine (Alemània) i Co-Curate Magazine (GB, New York, 2017).

En l’actualitat és fotògraf freelance i imparteix tallers de fotografía documental per a escoles, entitats i festivals (com PA-TA-TA Festival, Granada, el 2015, i Fotodocumental Quito, a la Facultad Latino Americana de Ciiencias Sociales de Quito, Ecuador, 2015).

Ha realitzat diversos projectes artístics multidisciplinaris d’experimentació i participació com el Laboratori de la Paraula Aguda (Cal Gras, Avinyó 2010), o el Projecte Presents, amb Quim Moya (Festival de Teatre de Tàrrega 2016).

La seva fotografia documental s’enfoca en processos participatius, transicionals, d’aprenentatge i en la fragilitat i vulnerabilitat humanes.